יצא לכם פעם להרכיב מוצר של איקאה?
מי שהרכיב פעם מוצר של איקאה יודע שהמוצר מגיע לרוב ארוז בכמה חלקים ועם חוברת הדרכה להרכבה פשוטה. המוצרים וחוברת ההדרכה בנויים באופן שגם אם אתה כשלון גמור, כזה שלא יודע קרוא או כתוב ועם 2 ידיים שמאליות אתה בכל זאת תצליח להרכיב את המוצר באופן מוצלח.
העובדה הזו, שידועה לכולם, לא מורידה כהוא זה מתחושת ההצלחה המטורפת שמציפה אותך כשאתה "מצליח" לסיים את הרכבת המוצר – אתה לא רק מרגיש שהרהיט שבנית הוא "שלך" כי בנית אותו ממש במו ידיך,
אלא, וזו הנקודה החשובה, אתה מתמלא בתחושת סיפוק ו"הצלחה" עצומה.
כן, אין יותר נגר ממך ביקום כולו! (חוץ מעוד מאות אלפי לקוחות איקאה בעולם שקנו את אותו המוצר בול 🙂 ).
התחושה הזו יוצרת אצלך תחושת פוטנטיות ומוצלחות, היא ממלאת אותך באנרגיה ואתה רק מחכה למשימה הבאה כי מי יכול עליך?
זו בדיוק הסיבה שאני משתדל ליישם את הטיפ הזה בעצמי, ושאני גם ממליץ לכל יזם, להתחיל את הבוקר שלו בבחירת משימה אחת של "הרכבת מוצר איקאה", משימה פשוטה שהיא Easy win, היא תטע בכם תחושת מסוגלות שתטען אתכם באנרגיה להתגבר על המשימות היותר מסובכות שעומדות בפניכם בהמשך, זה ממש כמו כדור שלג של אנרגיה, תחושת המסוגלות תתחזק מהתגברות על משימה אחת לשניה.
החוסן הנפשי הזה של יזם, הוא דבר מאוד חשוב בסדר היום האישי שלכם.
אבל "נצחונות קטנים" הוא טיפ נכון וחשוב לא פחות כשאתם עובדים על בניית תוכנית המשימות של הסטארטאפ שלכם.
היטיב לנסח את זה אנדרו צ'ן :
Pick up small tactical wins. Even if you do something in the product that doesn’t scale at first, it can be worth it- like prepopulating content, inviting all your friends, doing PR, etc. These small wins build momentum, raise team morale, gets you incremental amounts of capital, and makes it so that you can keep going. Over time, to scale, you can figure out how to systematize these processes or they can end up bootstrapping bigger and more scalable ideas.
ובכלל אני ממליץ לקרוא את כל הפוסט המצויין שלו
After the Techcrunch bump: Life in the “Trough of Sorrow”
מצרכני איקאה לנזירי זן בודהיסטים
כיזמים אתם מתמודדים עם אתגרים נפשיים לא פשוטים (בהמשך אני מתכוון לכתוב פוסט נרחב יותר על ההתמודדות עם "דיכאון היזמים") אחד התרגילים המנטאליים שאני ממליץ לעשות כדי לבנות את החוסן הנפשי שלכם הוא להקפיד להגיד כל בוקר את "מנטרת היזם". את המנטרה החשובה הזו לא למדתי במקדש זן, אלה דווקא ב Youtube ומילדה קטנה וחמודה בת 3. ואני ממליץ בכל הרצינות ובלי ציניות להגיד אותה כל בוקר לפני העבודה.
יזם (כמו גם ילד) שישמיע לאוזניו את המנטרה הזו מדי בוקר יכנס ל state of mind יזמי נכון וימצא בעצמו את הכוחות להתגבר על כל אתגר שניצב בפניו.
מנטרת היזם:
נוסח המנטרה באנגלית:
I will develop myself in a positive manner and avoid anything that may reduce my mental growth or my physical health. I will develop self discipline in order to help bring out the best in myself and others. I will use common sense before self defence and never be abusive or offensive. I will create a new amazing startup. We are dedicated. We are motivated. We are on a quest to be the best… asaaa!
ובתרגום חופשי לעברית (ותודה לאשתי יעל):
"אפתח את עצמי באופן חיובי ואמנע מכל דבר שעלול להפחית את צמיחתי הנפשית או בריאותי הגופנית. אפתח משמעת עצמית כדי לעזור להוציא את הטוב שבי ובאחרים. אשתמש בהגיון פשוט לפני שאשתמש בהגנה עצמית ולעולם לא אהיה פוגעני או תוקפני. אקים סטארט אפ חדש ומצוין. אנחנו מסורים, יש לנו מוטיבציה, אנחנו במסע להיות הטובים ביותר!"
קדימה Go make a dent in the universe !
נקודה למחשבה – הפוסט הזה התמקד ב"אנרגיות" שלנו כיזמים, אבל שאלה לא פחות מעניינת לחשוב עליה, היא איך אנחנו יכולים ליצור ולגרום את חווית האיקאה הזו, גם אצל היוזרים שלנו. באופן שהמוצר שלנו לא רק משרת אותם אלה עצם חווית השימוש בו ממלא אותם בסיפוק ואנרגיות חיוביות ועל כך ארחיב בפוסטים בהמשך.
פינגבאק: סיכום 2016 במספרים Startuping.co.il - מה הספקנו ב 8 שבועות בלבד! - Startuping